Март 9, две дипломирани студенти замина за Чиле да започне инсталирањето 100 QCN сензори во регионот погодени од неодамнешните M8.8 земјотрес. Се надеваме дека ќе ги сними многу од потресите кои се уште се случиле во областа на.

Прочитај Повеќе

<платно width =" 161 "height =" 48 "style =" width: 161px; Висина: 48px!

Ние имаме разбирање за Quake Catcher Network може да биде збунувачки, но не грижете се, бидејќи ние сме направени некои анимирани видео да се објасни како сето тоа функционира!

Прочитај Повеќе

<платно width =" 109 "height =" 48 "style =" width: 109px; Висина: 48px!

Барање сензор и се приклучат на Quake-Catcher Network! Ако не ви се заинтересирани да се биде домаќин, исто така можете да донирате на Сенор до К-12 училиште!

Прочитај Повеќе

<платно width =" 155 "height =" 48 "style =" width: 155px; Висина: 48px!

Новиот О-NAVI сензори биле примени и се подготвени да брод!

Прочитај Повеќе

<платно width =" 91 "height =" 38 "style =" width: 91px; Висина: 38px

Ттој Quake Catcher-мрежа е иницијатива на соработка за развој на најголемите во светот, ниска цена силна движење сеизмички мрежа со користење на сензори и во прилог на интернет поврзани компјутери. Со ваша помош, Земјотресот-Catcher мрежата може да обезбеди подобро разбирање на земјотреси, даде рано предупредување за да училишта, за одговор при катастрофи системи, и други. Земјотресот-Catcher Network исто така, обезбедува образовен софтвер дизајниран да ви помогне учат за земјотреси и земјотрес опасности.

Install

Инсталирајте

А малите и одржување ниска сензор за движење е инсталиран заедно со слободен софтвер QCN.
повеќе информации →

Share

Сподели

Домаќинот компјутери испратите своите сензор податоци директно до онлајн QCN мрежа за да бидат обработени.
повеќе информации →

Monitor

Следи

Сензор податоци открива во близина реално време читања на земјотрес локации, и големината.
повеќе информации →

Сан Франциско Жителите! Зачленете се тука!


 

Последни Вести
Страница 1 на 812345»...Последна »

<платно width =" 49 "height =" 19 "style =" width: 49px; Висина: 19px!

<платно width =" 91 "height =" 19 "style =" width: 91px; Висина: 19px? <платно width =" 92 "height =" 19 "style =" width: 92px; Висина: 19px <платно width =" 46 "height =" 19 "style =" width: 46px; Висина: 19px! Исто така можете да се регистрирате за нашите <платно width =" 79 "height =" 19 "style =" width: 79px; Висина: 19px или донира сензор до К-12 училиште. <платно width = "32" height = "19" style = "width: 32px; Висина: 19px <платно width =" 73 "height =" 19 "style =" width: 73px; Висина: 19px.