Programi tronditje

A damaged building in Maule, Chile.

Foto nga: Angela Chung – Një ndërtesë e dëmtuar pas 2010 M8.8 në Maule, Kili.

diagram

Në një sekuencë të tërmeteve, tërmet me magnitudë më të madhe quhet mainshock; çdo gjë para se ajo është një foreshock dhe çdo gjë pas tij është një tronditje e.


:

Quake-Catcher Network Mobilizimi i shpejtë tronditje Programi (Luftoj) synon të shpejt të vendosur sensorë sizmike në çdo rajon metropolitan në hit botëror nga një tërmet i madh për të kuptuar se si, kur, dhe ku aftershocs ndodhë. QCN Rampa ofron kosto të ulët sensorë dhe teknika të shpërndara informatikë të shpejt të instaluar rrjetet e dendura sizmike. Ky rrjet mund të përdoret për të identifikuar shpejt dhe gjeni pasgoditje me qëllim të sigurimit të informacionit të dobishme për reagimin e tërmetit.


:

Për ditë, javë, dhe edhe muaj, pasgoditje tërmeti mund të nxjerr nga ndërtesa të dëmtuara tashmë dhe stresi tashmë lidh tensionuar dhe sistemet përgjigje emergjente. Rampa QCN siguron një sistem të shpejtë dhe efikas për të marrë sensorë në terren menjëherë pas një tërmeti të madh për të më mirë monitorimin e rend pasuese tronditje.

:

QCN ka vendosur mënjanë 200 Accelerometers USB që mund të lidhen në çdo kompjuter i lidhur në internet-dhe transmetuar informata përkatëse tërmetit në sekonda. QCN mbledh emrat e vullnetarëve në mbarë botën për të pritur sensorë USB pas një tërmeti të madh. UPS do të dorëzojë këto sensorë për pjesëmarrësit luftoj pas një tërmeti të rëndësishme. Deri tani vullnetarizmit, ju mund të ndihmojë ristrukturimin QCN shpërndarjen e accelerometers USB nëse një tërmet duhet të ndodhë.

Rampa kërkon dy lloje të vullnetarëve:

 • Përgjithshëm Vullnetare: Një vullnetar i përgjithshëm do të instalojë një sensor QCN dhe software QCN në internet-lidhur kompjuterin e tyre pas një tërmeti të madh.

 • Koordinatore Rajonale Vullnetare: Koordinatori rajonal vullnetare do të ndihmojë në koordinimin e përpjekjeve të vullnetarëve të përgjithshme në rajonin e tyre. Zgjedhin përgjegjësitë Koordinatori do të përfshijë:

  1. Marrjen dhe shpërndarjen e accelerometers USB për të vullnetarëve të përgjithshme në rajonin e tyre.
  2. Identifikimi vullnetarë të tjera në rajon për të pritur sensorë QCN.
  3. Komunikimi me vullnetarët e përgjithshme për t'iu përgjigjur pyetjeve dhe troubleshoot problemet e mundshme.

  QCN do të partner me institucionet kërkimore pranë epiqendër në mënyrë të koordinuar pret additionalsensor në tërmet-prirur zonat metropolitane. Nga para-hartimin database një sensor të ushtrive të mundshme dhe koordinatorët, QCN do të kurseni kohë të çmuar në dërgimin e sensorë ku ato janë të nevojshme më.


:

Q: Si mund të ndihmojë?

Një: Ju mund vullnetar kohë CPU në Rrjetin tërmeti tërheqëse në tavolinën e punës tuaj duke plotësuar formularin më poshtë për të kërkuar një sensor falas. Quake-Catcher Network është një rrjet sizmik ndërtuar me lidh sensorë USB për desktops dhe duke përdorur një përqindje të vogël të CPU (1-5%) për të regjistruar tokën dridhje.

Q: A është kompjuteri im dobishme?

Një: Kompjuteri juaj mund të bëhet pjesë e rrjetit të luftoj në qoftë se:

  1. Ju keni pushtetin dhe internet
  2. Ju ndjerë tërmet kryesor ose tronditje
  3. Kompjuteri juaj është më pak se 5 vjeç
  4. Kompjuteri juaj drejtuar Windows apo Mac OSX
  5. Kompjuteri juaj ka një port të papërdorur USB

Q: A është kompjuteri im në një vend të dobishme?

Një: Nëse ju jeni në një rajon tërmet-prirur atëherë ju jeni me siguri në një vend të dobishme!

:

Programi Rampa QCN është plotësisht vullnetar. QCN merr asnjë përgjegjësi për veprimet e vullnetarëve të luftoj. QCN inkurajon të gjithë vullnetarët të marrin në konsideratë sigurinë Ramp parë. Në asnjë mënyrë nuk duhet të luftoj vullnetarë të rrezikojë veten ndërsa marrin pjesë në devijim QCN s. Ju lutem lexoni QCN Shpalosja ligjore dhe Klauzola Privacy.

QCN Formulari Rampa Regjistrohu