Rrjet

Desktop Rrjeti


Ndryshe nga laptopë, Desktop nuk kanë accelerometers brenda. Pra, ne lidheni lira Universal Serial Bus (USB) accelerometers për Desktop. USB përdorin sensorë të ngjashme me Sensore papritur Motion që vijnë në shumë laptopë. Accelerometers USB të lidhur në Desktop të ketë disa avantazhe mbi sensorë laptop:

 

  • Desktop nuk janë lëvizur zakonisht rreth sa më shumë laptopë.
  • Desktop janë vendosur zakonisht në dysheme ose në tavolinat e guximshëm, por laptopë janë shpesh në xhiro e njerëzve.
  • I tretë, Accelerometer USB është i ndarë fizikisht nga keyboard, kështu që nuk ka efekt të shtypni sensor.
  • Nëse shfrytëzuesi dëshiron, sensorë USB mund të monitorohet vazhdimisht, jo vetëm kur kompjuteri është në mode screensaver.
  • Një sensor USB mund të jenë bashkëngjitur në çdo desktop me një port USB, jo vetëm laptopë të veçantë me accelerometers tashmë të brendshme të tyre.
  • Sensorë USB mund të jetë një linjë në veri, kështu që ne e dimë se çfarë drejtime X dhe Y akseve të vërtetë janë.

Sensorë mund të masë përshpejtimin në tri drejtime. Mënyra më e lehtë që të mendojnë për këto drejtime është si 1) lart / poshtë 2) para / mbrapa, dhe 3) krah për krah bobbing mocionet mocioneve e një anije. Me këto tri komponente të drejtimit, është e mundur për të gjetur drejtimin e përshpejtimit. Nëse laptop nuk është e nivelit të (apo horizontale), përshpejtimin drejtuar nuk mund të kthehet një vlerë zero kur me të vërtetë duhet të. Kjo është arsyeja pse zero tonë software çdo nxitimi drejtuar para se të fillojë për të monitoruar sensor.

Laptopë të lidheni me rrjetin Quake-Catcher në Internet. Në mënyrë tipike, kur po kandidon software QCN, nuk ka shumë nevojë për të transferimin e të dhënave në selinë tonë. Në vend të kësaj, laptop monitoron të dhënat në nivel lokal për të lartë të energjisë sinjale të reja dhe vetëm i dërgon një herë të vetme dhe një matje të vetme rëndësi për sinjale të forta të reja. Nëse serverin tonë merr një bandë e këtyre kohëve dhe matjet rëndësinë e të gjitha përnjëherë, atëherë është e mundshme që një tërmet po ndodh. Nëse server merr vetëm një kohë të dhe matjen nga një kompjuter portativ rëndësi, pastaj server e di laptop u trondit nga diçka e vogël dhe më e lokale (si motra jote kalon nga, ose dera përplasur).

Nëse ju jeni një mësues shkence në një shkollë-12 K, Ju lutemi të aplikoni për një sensor të lirë USB dhe software shoqëruese QCN. QCN ka qenë në gjendje për të blerë sensorë të dhuroni për shkollat ​​në nevojë. Nëse jeni të interesuar në donacionet për programin ose të kërkuar një sensor, click këtu.

Shoferët për sensorë USB QCN mund të jetë shkarkuar këtu.

QCN ofron udhëzimet se si të orientohen sensor tuaj, mali sensor tuaj në dysheme, dhe shoferët shkarkuar për USB sensor tuaj.

Kur ju instaloni software në një desktop, ju mund të vendosni një vend të përhershëm nëpërmjet një API Google Maps. Me vendosjen vendndodhjen e laptopë tuaj si pikërisht si ju mund të, ju do të ndihmojë Sizmologët se shumë më tepër!

USB sensorë të vijë me një busull mini kështu që ju mund të lidhur sensor kështu pikat drejtimin X drejt Polit të Veriut. (Shënim: North magnetike nuk është gjithmonë e njëjtë si e vërtetë e Veriut. Ne zakonisht përshtaten për këtë para se të anijeve sensor për ju. Mirë ne e dimë drejtimet e levizjes, më saktë, ne mund të i imët e tërmetit!

Çdo 15 minuta nga tërmeti Catcher software kontrolle për të parë nëse orën laptop është sinkronizuar me orën këtu në Rrjetin Quake-Catcher. Ora këtu në Rrjetin Quake-Catcher është i sinkronizuar me një orë atomike, kështu të gjithë rrjetin është gjithmonë në kohë. Don