Udhëzimet e instalimit

Udhëzimet e mëposhtme do t'ju drejtoj hapat e mëposhtëm.

 1. Fizikisht Instaloni sensor USB (Për Sensore Vetem USB)
 2. Install BOINC (Infrastruktura Berkeley Hapur për Rrjeti Computing)
 3. Install shoferëve QCN (Për Sensore Vetem USB)
 4. Konfiguruar kompjuterin tuaj për Monitorimin QCN
 5. Instalimi i QCNLive (Fakultativ; Për Demonstratat Interactive Vetëm)
1. Instalimi sensor

Instalimi fizike e QCN USB sensor:

1. Gjej sensor USB të përfshira në sensor Kit USB.

2. Gjeni një vend të sheshtë horizontale ose vertikale pranë kompjuterit për malin sensor. QCN kërkon që ju të malin sensor në ose afër katin e nivelit më të ulët të ndërtimit të shtëpisë /. The Z” aks duhet gjithmonë pikë e lart.

3. Duke përdorur busull në krye të sensor, rrotullohen sensor të lidhur arrow veri (^) me linjë veri. (Kjo nuk duhet të jetë e përkryer, vetëm brenda disa gradë). Sensor duhet të jetë ngritur përhershme në këtë orientim.

4. Sigurt sensor USB duke përdorur një nga opsionet e mëposhtme:

   një. Një vidhos & vidhos shofer
   b. Zam
   c. Rrip
   d. Tjetër (Ju lutem na informoni nëse ka një mënyrë më të mirë të bashkëngjitni sensor).

5. Nëse keni modelin e zezë e USB sensor, pastaj Lidheni kabllon USB me sensor USB. (Nëse keni sensor të bardhë USB, kabllo është e lidhur tashmë me sensor.)

6. (Fakultativ) Mbyllje kompjuterin tuaj dhe pushtet off. (Software është plug-and-play. Megjithatë në disa sisteme sensor mund të ndërhyjë me pajisje të tjera.)

7. Lidheni kabllon USB në portin USB kompjuterin në kompjuterin tuaj.

8. (Fakultativ) Kthehet në kompjuterin tuaj dhe login.

2. Instalimi BOINC

Install BOINC:

Ju lutemi të ndiqni këto udhëzime për të shkarkuar & instaloni software që do të kandidojë QCN në kompjuterin tuaj për të monitoruar sensor. Ju lutemi lexoni me kujdes udhëzimet. QCN është një projekt që përdor BOINC (Instfrastructure Berkeley Hapur për Rrjeti Computing) paketë software. Për të monitoruar për tërmete të instaloni boinc, and attach to ‘qcn.stanford.edu/sensor’.

1. Shkarko BOINC (Infrastruktura Berkeley Hapur për Rrjeti Computing) ngahttp://boinc.berkeley.edu/download.php. BOINC menaxhon transferimin e të dhënave dhe ditë-për-operacionet ditore për Rrjeti Quake-Catcher.

2. Programi uncompress Instalimi: Double click mbi skedarin quajtur diçka të ngjashme me boinc_6.2.18_macOSX_universal.zip që tani duhet të jetë në tuaj “Desktop” ose në tuaj “Downloads” dosje: Kjo duhet të krijojë një dosje për një emër të ngjashëm.

3.Run “BOINC Installer” tani në dosjen e krijuar rishtazi.

4. Shtyp “Vazhdoj” tri herë, zgjedhjen me makinë për instalimin e saktë. Dhe “Pajtohem” për marrëveshjen e licencës.

Install BOINC:

Ju lutemi të ndiqni këto udhëzime për të shkarkuar & instaloni software që do të kandidojë QCN në kompjuterin tuaj për të monitoruar sensor. Ju lutemi lexoni me kujdes udhëzimet. QCN është një projekt që përdor BOINC (Instfrastructure Berkeley Hapur për Rrjeti Computing) paketë software. Për të monitoruar për tërmete të instaloni boinc, and attach to ‘qcn.stanford.edu/sensor’.

1. Shkarko BOINC (Infrastruktura Berkeley Hapur për Rrjeti Computing) ngahttp://boinc.berkeley.edu/download.php. BOINC menaxhon transferimin e të dhënave dhe ditë-për-operacionet ditore për Rrjeti Quake-Catcher.

2. Drejtuar Installer BOINC: Double click mbi skedarin quajtur diçka të ngjashme me boinc_6.2.19_windows_intelx86.exe që tani duhet të jetë në tuaj “Desktop” ose në tuaj “Downloads” dosje.

3. Shtyp “Vazhdoj” tri herë, zgjedhjen me makinë për instalimin e saktë. Dhe “Pajtohem” për marrëveshjen e licencës.
3. Instalimi Drivers

Install shoferëve QCN:

Ju lutemi të ndiqni këto udhëzime për të shkarkuar & install shoferëve QCN e nevojshme për USB sensor tuaj.

1. Shkarko shofer e duhur poshtë:

Ngjyrë Model Dritare
XP, Pamje, & 7 32-bit
Dritare
XP, Pamje, & 7 64-bit
Mac
(OS X 10.4+)
Vit
E zezë ONavi Download Download Download 2011+
I kuq JoyWarrior24F14 Asnjë e kërkuara Asnjë e kërkuara Download 2010-2011
E bardhë JoyWarrior24F8 Asnjë e kërkuara Asnjë e kërkuara Download 2008-2010
E zezë MotionNodeAccel Download Download Download 2008-2009

2. Të fillojë instalimi i shoferit të dyfishtë duke klikuar mbi paketën e shoferit ndodhet tani në desktop. Ndiqni udhëzimet dhe klikoni “Vazhdoj”.

3. Përzgjedh “Vazhdoj” dhe “Pajtohem”:

4. Zgjidhni hard drive për të instaluar Drivers USB QCN dhe zgjidhni “Vazhdoj”:

5. Përzgjedh “Instaloj” për të instaluar Driver:

6. Input emrin tuaj të përdoruesit dhe fjalëkalimin për të instaluar software:

7. I softuerëve duhet të instaluar shoferin dhe pastaj të kërkojë që të mbyllni programin e instalimit. Përgëzime. Ju jeni bërë tani instaluar shoferët QCN.

Install shoferëve QCN:

Ju lutemi të ndiqni këto udhëzime për të shkarkuar & install shoferëve QCN e nevojshme për USB sensor tuaj.

1. Shkarko shofer e duhur poshtë:

Ngjyrë Model Dritare
XP, Pamje, & 7 32-bit
Dritare
XP, Pamje, & 7 64-bit
Mac
(OS X 10.4+)
Vit
E zezë ONavi Download Download Download 2011+
I kuq JoyWarrior24F14 Asnjë e kërkuara Asnjë e kërkuara Download 2010-2011
E bardhë JoyWarrior24F8 Asnjë e kërkuara Asnjë e kërkuara Download 2008-2010
E zezë MotionNodeAccel Download Download Download 2008-2009

Udhëzimet ONavi: Install nga shkarkimit dhe unzipping “.zip” skedar. Pastaj, plug sensor në portin USB. Ju do të propted të ngarkesës aparat shofer nga Windows. Pika instalimit shofer pajisjen në vendin Unzipped.

Sensore JoyWarrior: Nuk ka shoferët e nevojshme për dritare.
Sensore MotionNodeAccel:

 1. Të fillojë instalimi i shoferit të dyfishtë duke klikuar mbi paketën e shoferit ndodhet tani në desktop. Ndiqni udhëzimet dhe klikoni “Tjetër”.
 2. Çek “Unë e pranoj kushtet e Marrëveshjes License” dhe kliko “Tjetër”:

 3. Zgjidhni një dosje për të instaluar shofer në qoftë se ju dëshironi, pastaj klikoni “Tjetër”:
 4. Përzgjedh “Instaloj” për të instaluar Driver:
 5. Kliko “Finish” për të përfunduar instalimin e shoferit.
 6. Përgëzime. Ju jeni bërë tani instalimit shofer USB QCN:
4. Konfigurimi QCN

Ju lutemi të ndiqni këto udhëzime për të konfiguruar QCN në Mac tuaj.

1. Open BOINC: (Aplikime në dosje). Për të drejtuar dhe të konfigurosh QCN kompjuter duhet të jetë i lidhur me internet. Nëse nuk është, ju lutem prisni derisa ajo është para procedurës.

2. Shto QCN të “Projektet e mia”:

 1. Përzgjedh “Shto Projektit” (E drejta më e ulët).
 2. Përzgjedh “Tjetër”.
 3. Sipas “URL projektit” Lloji http://qcn.twgrid.org / sensor

3. Shkruani adresën tuaj e-mail dhe një fjalëkalim:
(Nëse ju keni të instaluar në një kompjuter tjetër QCN, ju mund të shtoni një kompjuter të dytë në të njëjtën llogari duke zgjedhur “Po, përdoruesit ekzistuese”)

4. Shkruani Informacione Personale:
Web shfletuesin tuaj parazgjedhje duhet të lidheni me “Llogaria QCN Setup”. Për të filluar rregullimi i llogarive, shkruani emrin tuaj të përdoruesit dhe vendndodhjen. Nëse shfletuesi juaj nuk e hapur, klikoni në logon e QCN dhe zgjidhni “Vendndodhja kompjuter Info” nga drop down list.

5. Sigurimi i kompjuterit tuaj vendndodhjen.
Për Sensore USB bashkangjitur me kompjutera desktop, ju duhet vetëm të hyjë në një vend (dhe të mos përdorni butonin vendosur aktual).

 1. Zgjidh një ikonë, shkruani emrin vendndodhjen siç është puna, shtëpi , ose Class.
 2. Zgjidh vendndodhjen e kompjuterit në hartë Google. Për një vend më të sakta, provoni në vijim:
  • Zoom në ose zoom me + dhe -.
  • Lëviz në hartë duke zvarritur atë nga njëra anë në tjetrën apo lart e poshtë.
  • Toggle mes “Shiko hartën” dhe “Shiko satelitore”.
 3. Për Sensore USB: • Mos e godisni “Set aktual”. Nëse ju ka goditur “Set aktual”, atëherë vetëm goditi të qartë dhe të fillojnë të gjatë. QCN do të dinë këtë vend vetëm për përdorim.
 4. Për Sensore Laptop: Kur laptop është në vendin e keni zgjedhur, pastaj zgjidhni “Set aktual” të përhershme lidhjen kompjuterit tuaj 's adresë IP me atë vend. Nëse adresa juaj IP ndryshon herë pas here, ju mund të dëshironi për të rinovuar këtë periodikisht. Në qoftë se ju përdorni vetëm laptopë tuaj në një vend, Mos zgjidhni “Set aktual”.
 5. Përzgjedh “Info Update” në mënyrë që ndryshimet të hyjë në fuqi.

6. (Fakultativ) Set QCN / BOINC si Screen Saver juaj i parazgjedhur.

 1. Përzgjedh “Preferencat sistemit” në bankën e të akuzuarve tuaj.
 2. Përzgjedh “Desktop & Screen Saver”.
 3. Përzgjedh “BOINCSaver”.

7. (Fakultativ) Run QCN gjithë kohës. QCN shpreson ju do të kandidojë QCN vazhdimisht në sfond – jo vetëm kur kompjuteri juaj është i papunë. BOINC dhe QCN përdorimit 2-4% e CPU. Me drejtimin BOINC & QCN vazhdimisht, ju do të jetë më shumë gjasa për të kapur një tërmet. QCN ju falënderon për konsideruar këtë opsion.

   Në BOINC zgjidhni “Preferencat” dhe pastaj “Bëjnë punë, pasi papunë për ‘

0

   ‘” ose “(Gjithmonë Run)” minuta.

(Nëse jeni duke QCN në një kompjuter portativ me një sensor të brendshme, ju lutem mos kandidojë QCN në “Gjithmonë Run” mënyrë. Shtypja në tastierë laptopë do të shkaktojë shumë vibracioneve të rreme.)

8. Shënime:

 1. Në laptopë, QCN duhet vetëm të kandidojë kur papunë për 3 minuta – Jo në “Gjithmonë Run” mënyrë. Kjo mënyrë nuk QCN jo vetëm masë shtypur.
 2. Monitorimin QCN vetëm instalon dhe shkon si duhet, kur të lidhur në internet.
 3. Nëse ka një tërmet në zonën tuaj, ju lutem na tregoni, nëse jeni ndjerë atë.

9. Kontrolloni që ju janë të lidhura

Kontrolloni se sensor juaj / kompjuteri është i lidhur në rrjetin Quake-Catcher. Klikoni mbi lidhjen e mëposhtme për të parë një hartë të sensorë që janë aktualisht në zbulimin e mocioneve të fortë të reja. Nga përgjimi sensor tuaj, Harta duhet të lehta deri në vendndodhjen tuaj.

Ju lutemi të ndiqni këto udhëzime për të konfiguruar QCN në dritare.

1. Open BOINC: (Aplikime në dosje). Për të drejtuar dhe të konfigurosh QCN kompjuter duhet të jetë i lidhur me internet. Nëse nuk është, ju lutem prisni derisa ajo është para procedurës.

2. Shto QCN të “Projektet e mia”:

 1. Përzgjedh “Shto Projektit” (E drejta më e ulët).
 2. Përzgjedh “Tjetër”.
 3. Sipas “URL projektit” Lloji http://qcn.twgrid.org / sensor

3. Shkruani emailin dhe paswordin tuaj:
(Nëse ju keni të instaluar në një kompjuter tjetër QCN, ju mund të shtoni një kompjuter të dytë në të njëjtën llogari duke zgjedhur “Po, përdoruesit ekzistuese”)

4. Shkruani Informacione personale:
Web shfletuesin tuaj parazgjedhje duhet të lidheni me “Llogaria QCN Setup”. Për të filluar rregullimi i llogarive, shkruani emrin tuaj të përdoruesit dhe vendndodhjen. Nëse shfletuesi juaj nuk e hapur, klikoni në logon e QCN dhe zgjidhni “Vendndodhja kompjuter Info” nga drop down list.

5. Sigurimi i kompjuterit tuaj vendndodhjen.
Për Sensore USB bashkangjitur me kompjutera desktop, ju duhet vetëm të hyjë në një vend (dhe të mos përdorni butonin vendosur aktual).

 1. Zgjidh një ikonë, shkruani emrin vendndodhjen siç është puna, shtëpi , ose Class.
 2. Zgjidh vendndodhjen e kompjuterit në hartë Google. Për një vend më të sakta, provoni në vijim:
  • Zoom në ose zoom me + dhe -.
  • Lëviz në hartë duke zvarritur atë nga njëra anë në tjetrën apo lart e poshtë.
  • Toggle mes “Shiko hartën” dhe “Shiko satelitore”.
 3. Për Sensore USB: • Mos e godisni “Set aktual”. Nëse ju ka goditur “Set aktual”, atëherë vetëm goditi të qartë dhe të fillojnë të gjatë. QCN do të dinë këtë vend vetëm për përdorim.
 4. Për Sensore Laptop: Kur laptop është në vendin e keni zgjedhur, pastaj zgjidhni “Set aktual” të përhershme lidhjen kompjuterit tuaj 's adresë IP me atë vend. Nëse adresa juaj IP ndryshon herë pas here, ju mund të dëshironi për të rinovuar këtë periodikisht. Në qoftë se ju përdorni vetëm laptopë tuaj në një vend, Mos zgjidhni “Set aktual”.
 5. Përzgjedh “Info Update” në mënyrë që ndryshimet të hyjë në fuqi.

6. (Fakultativ) Set QCN / BOINC si Screen Saver juaj i parazgjedhur.

 1. Përzgjedh “Preferencat sistemit” në bankën e të akuzuarve tuaj.
 2. Përzgjedh “Desktop & Screen Saver”.
 3. Përzgjedh “BOINCSaver”.

7. (Fakultativ) Run QCN gjithë kohës. QCN shpreson ju do të kandidojë QCN vazhdimisht në sfond – jo vetëm kur kompjuteri juaj është i papunë. BOINC dhe QCN përdorimit 2-4% e CPU. Me drejtimin BOINC & QCN vazhdimisht, ju do të jetë më shumë gjasa për të kapur një tërmet. QCN ju falënderon për konsideruar këtë opsion.

   Në BOINC zgjidhni “Preferencat” dhe pastaj “Bëjnë punë, pasi papunë për ‘

0

   ‘” ose “(Gjithmonë Run)” minuta.

(Nëse jeni duke QCN në një kompjuter portativ me një sensor të brendshme, ju lutem mos kandidojë QCN në “Gjithmonë Run” mënyrë. Shtypja në tastierë laptopë do të shkaktojë shumë vibracioneve të rreme.)

8. Shënime:

 1. Në laptopë, QCN duhet vetëm të kandidojë kur papunë për 3 minuta – Jo në “Gjithmonë Run” mënyrë. Kjo mënyrë nuk QCN jo vetëm masë shtypur.
 2. Monitorimin QCN vetëm instalon dhe shkon si duhet, kur të lidhur në internet.
 3. Nëse ka një tërmet në zonën tuaj, ju lutem na tregoni, nëse jeni ndjerë atë.

9. Kontrolloni që ju janë të lidhura

Kontrolloni që sensor juaj është i lidhur në rrjet. Klikoni mbi lidhjen e mëposhtme për të parë një hartë të sensorë që janë aktualisht në zbulimin e mocioneve të fortë të reja. Nga përgjimi sensor tuaj, Harta duhet të lehta deri në vendndodhjen tuaj.

5. Instalimi QCN live

Install QCN live (Fakultativ):

Ju lutemi të ndiqni këto udhëzime për të shkarkuar & install QCNLive, software interaktive për demonstrata dhe të mësuarit. Shënim: QCN-BOINC dhe QCNLive NUK duhet të drejtohet në të njëjtën kohë.

1. Shkarko QCNLive (version intaractive e QCN) nga një nga këto:

2. Leviz shkarkuar skedarin për desktop kompjuterin tuaj.

3. Klikoni dy herë mbi fotografi për të uncompress programin (një në desktop tuaj).

 • QCNLive duhet të krijojë një directory të re.
 • (Fakultativ) Copy directory të re në “Aplikime” Lista në Finder.

4. Për të drejtuar QCNLive, klikoni dy herë mbi kërkesën QCNLive në dosjen e krijuar rishtazi. Ju tani duhet të jetë në gjendje të fillojë duke përdorur QCNLive.

5. Për të çinstaloni, vetëm lëvizje dosjen QCNLive të “Plehra”.

6. Për të reinstall QCNLive, Përsërit hapat A me C.

QCN live Manual