Mësim

A student demonstrates QCN Live

QCN is not only a research tool.

QCN siguron mjete për arsim shkencë tërmetit. Një mision qendror i Rrjetit tërmeti tërheqëse është për të siguruar software dhe hardware shkencore arsimore në mënyrë që K-12 mësuesit, studentët, dhe publiku i përgjithshëm mund të kuptojnë më mirë dhe të marrin pjesë në shkencën e tërmetet dhe rreziqet e tërmetit. Me mirëkuptim më të madh, mësuesit, studentët, dhe individët e interesuar do të jetë në gjendje të ndajnë njohuritë e tyre të ri, duke rezultuar në pjesëmarrje të vazhdueshme në çdo projekt, dhe përgatitje të mirë për tërmete në shtëpitë e tyre, Bizneset, dhe komunitetet.

:

  1. Për të paraqitur shkencën tërmet dhe rreziqet e tërmetit në një mënyrë moderne dhe emocionuese

  2. Për të siguruar mësuesit dhe edukatorët me sensorë sizmike, software interaktive, dhe materialet e shkruara për të ndihmuar në Tokë shkencës arsimit

QCN Live monitoring a sensor

QCNLive

Ne kemi zhvilluar një version të softuerit në mënyrë specifike për të përdorur në klasë të quajtur QCNLive. Mësuesit dhe nxënësit të përdorin softuer QCNLive me laptop ose një (me një Accelerometer brendshme) ose një kompjuter desktop me një sensor USB. QCNLive nuk komunikon me serverin QCN në mënyrë që studentët mund të simulojnë si tërmete shumë të jetë e nevojshme për të kuptuar mocionet që tërmetet krijojnë.

Planet mësimore

QCN projektuar mësime për mësuesit për të përdorur në klasë për të plotësuar programin e tërmet. Nëpërmjet eksperimenteve interaktive, Studentët do të mësojnë në lidhje me tërmetet dhe rreziqet paraqesin tërmetet. Për shembull, studentët mund të mësojnë se si vibracionet e një tërmeti të ulet me distancë duke u hedhur lart e poshtë në distanca në rritje nga sensori dhe komplot amplitudë ulur e sinjalit sizmik matur në kompjuterin e tyre. QCN ofron një mënyrë të natyrshme për t'u angazhuar studentët dhe publikut në zbulimin e tërmetit dhe hulumtim. Kliko këtu për planet mësimore dhe aktivitete.

 

Ndërsa shumë kompjuterë laptopë kanë accelerometers brendshme, një sensor i jashtëm është një mjet shumë më të sigurt mësimdhënies. Studentët mund të lëvizin sensor çdo mënyrë e cila pa potencialin e dëmtuar laptop (apo frika nga mësuesit kufizimin hetimin e tyre me një laptop). Sensorë USB janë lehtësisht lidhej në portin USB në kompjutera dhe të ndërveprojnë me software QCNLive si dhe software QCN që raporton tek serveri QCN.

K-12 Kërkesa sensor

Nëse ju jeni një mësues shkence në një shkollë-12 K, ju mund të kërkojë një sensor USB dhe software shoqërues QCN me një $5 dhurim. K-12 mësues në shkolla të shërbyer mund të aplikojnë për sensorë falas USB. Nëse jeni të interesuar në dhurimin e një sensor në një institucion arsimor ose publike ose subjekt tjetër vlen, ju lutem lexoni më poshtë.

Donacionet sensor

Nëse ju jeni të gatshëm për të dhuruar me QCN, dhuratë juaj do të shkojë drejt blerjes sensorë USB për organizimin publik ose arsimore (K-12 shkolla, bibliotekat, stacionet zjarri, stacionet policore, kompanitë e shërbimeve publike, universitetet, muze, dhe më shumë). Sensorë gjithashtu ofrojnë një shtyllë të qëndrueshme në mënyrë që QCN mund të zbulojë tërmete të shpejtë dhe më të besueshme. Nëse ju dhurojë më shumë se $49, ju mund të kërkojë që një sensor të shkojnë në vendin e zgjedhjes suaj (kushtëzuar në një marrësi të marrin pjesë në QCN). Për të dhuroni një sensor tani ju lutem lexoni më shumë këtu.

Nëse ju jeni një mësues shkence në një shkollë-12 K, Ju lutemi të aplikoni për një sensor të lirë USB dhe software shoqëruese QCN. QCN ka qenë në gjendje për të blerë sensorë të dhuroni për shkollat ​​në nevojë. Nëse jeni të interesuar në marrjen e një sensor, ju lutem kontaktoni Jennifer Saltzman për t'u shtuar në listën e. Ne do t'ju kontaktojmë kur sensorë janë në dispozicion.