QCN live

Software arsimore

Quake-Catcher Rrjeti është projektuar të jetë një mjet edukativ për të përshkruar tërmetet dhe shkenca tërmet në klasë. Për këtë qëllim, ne të përfshijë një program të quajtur demonstrim QCNLive për të mësuar përdorimin e planet mësimore. QCNLive nuk raporton në server QCN dhe ka dy modes: viewing tërmet dhe shikimin sensor.

  • Shkarko një manual për QCNLive këtu.
  • Shkarko QCNLive këtu

Figura në vijim është një fotografi e një laptop në seismometer Duke Shikuar Mod sensor:

Ngastrat (nga fund të lartë) janë të x, y, dhe përshpejtimi Z, dhe masa e rëndësisë së nxitimi relativ të “zhurmë” në para 1 dritare minutë.

 

Tërmeti Viewing Mode: Ditë dhe natë views lejojnë studentët për të kërkuar globit për tërmetet më të fundit. Pikëpamja ditë është më e lehtë për të orientuar për, ende pamje natën tregon se ku jetojnë njerëzit.
Linjat rozë tregojnë kufijtë pjatë kryesore. Shumica e tërmeteve ndodhin në kufijtë pjatë, ku rrëshqitje pllaka me njëri-tjetrin. Sizmike rrezik është më i madh ku njerëzit jetojnë dhe tërmetet ndodhin rregullisht.

Duke klikuar në secilën tërmetit (flluskë e kuqe) ju mund të mësoni më tepër rreth tërmetit. Duke klikuar dy herë çdo tërmet, ju hidhen në faqen e internetit USGS për atë tërmetit.