Zbulimi Ligjor

IMPORTANT LEGAL INFORMATION REGARDING THIS QUAKE-CATCHER NETWORK ( ) (http://qcn.twgrid.org)

Të gjitha Përdorimi i Web site QCN është subjekt i kushteve dhe kualifikimeve poshtë. Me shikimin, shkarkoni materiale elektronike, dhe / ose duke klikuar hyperlinks të gjetura në Web site QCN, ju (dhe / ose ndonjë palë mund të paraqesin) bien dakord për të pranuar këto kushte dhe kualifikimet.

Nuk ka garanci; Kufizimi i përgjegjësisë. Ky web site (dhe projektet që lidhen sizmike dhe edukimi) përfshin informacion, Dokumentet, dhe materialeve, program, shoferët, të dhëna, hyperlinks (kolektivisht, the “Përmbajtje”) që janë subjekt për të ndryshuar pa paralajmërim. QCN shprehimisht poshtë ndonjë detyrim për të mbajtur Përmbajtja deri në datën ose pa gabime apo viruset, ose për të ruajtur qasje të pandërprerë në këtë Web site.Ky web site (duke përfshirë të gjitha Përmbajtja) ofrohet “SI ËSHTË.” Përdoruesit e këtij Web site duhet të kuptojnë se të gjitha Përmbajtja kanë qenë të konvertuar nga media elektronike nga të cilat janë origjinale të prodhuara. QCN nuk i ka testuar ose verifikuar saktësinë ose plotësinë e procesit të konvertimit.

QCN merr asnjë përgjegjësi për gabimet apo lëshimet në ndonjë Përmbajtja, duke përfshirë përmbajtjeve që janë të referuara nga ose lidhen (nga HyperText lidhjeve) të palës së tretë Web faqet. QCN nuk merr përsipër përfaqësime ose garanci për përmbajtjen apo palës së tretë Web faqet apo për ndonjë produktet apo shërbimet e përmendura ose të ofruara në përmbajtjen ose palës së tretë Web faqet.

QCN poshtë çdo garanci të shprehur apo të nënkuptuar në lidhje me përdorimin e kësaj faqeje Web, nga ndonjë ose të gjitha Përmbajtja, dhe i palës së tretë Web faqet, duke përfshirë, pa kufizim, TREGËTI, përshtatshmëri, jo-shkelje, ose palestër për ndonjë qëllim të veçantë.

AS IS. Të gjitha Përmbajtja (duke përfshirë por jo kufizuar në software, shoferët, manuale mësimi, dhe të dhënat) mund të përmbajë gabime, Bugs, dhe / ose viruset. Duke vizituar qcn.stanford.edu dhe shkarkoni ose instaloni ndonjë përmbajtje nga qcn.stanford.edu, përdoruesit përfundimtarë të pranojmë se ai / ajo / ata e bëjnë këtë në tij / / saj e rrezikut vet. QCN nuk mund të mbahen përgjegjës për asnjë dëmtim që mund të ndodhin si rezultat i çështjeve të dokumentuara ose pa dokumenta, me Permbajtje.

The QCN nuk është dhe nuk do të jetë përgjegjës për ndonjë gabim që përmbahen në këtë Web site QCN ose për dëmet që rrjedhin nga ose lidhen me përdorimin e këtij Web site QCN apo ndonjë përmbajtje e faqes, duke përfshirë, pa kufizim, drejtojnë, indirekt, i rastësishëm, special, i rëndësishëm, ose dëmet ndëshkimore, nëse sipas një kontrate, dhimbje reumatike, apo ndonjë teori të tjera të detyrimit, edhe nëse QCN është i vetëdijshëm për mundësinë e gabimeve apo demtime.

Ligjet e zbatueshme. QCN vepron këtë faqe nga zyrat e saj në shtetin e Kalifornisë, Shtetet e Bashkuara. QCN bën asnjë përfaqësim që Përmbajtja faqe janë të përshtatshme në dispozicion për përdorim në çdo vend, dhe qasje në përmbajtje nga juridiksionet ku qasja e tillë është e paligjshme është e ndaluar. Ata që zgjedhin për të hyrë në këtë faqe bëjë këtë me nismën e tyre dhe janë përgjegjës për pajtueshmërinë me ligjet e zbatueshme të juridiksionin e tyre. Kushtet dhe kualifikimet e përmbajtura në faqen QCN do të ndërtohet në përputhje me ligjet e shtetit të Kalifornisë, Shtetet e Bashkuara, pa lidhje me konfliktin e saj të dispozitave të ligjit.

Detyrim. Quake-Catcher Network dhe subjektet lidhur kërkimore (Leland Stanford University Junior, Universiteti i Kalifornisë në Riverside, Universiteti i Kalifornisë në Los Anxhelos, Universiteti i Kalifornisë në Berkeley, Universiteti i Kalifornisë në San Diego, California Institute of Technology, dhe Universiteti i Delaware), filialet arsimore (K-12 shkolla, muze), dhe agjentët e financimit (Fondacioni Kombëtar i Shkencës, Southern California Qendra Tërmeti, UPS, dhe Institucioneve të inkorporuar Studim për SIZMOLOGJISË), kumulative “Affiliates QCN” marrë përsipër asnjë përgjegjësi për dëme në kompjuterin tuaj, Humbja e të dhënave, apo çdo ngjarje tjetër, ose kusht që mund të ndodhë si rezultat i vizituar qcn.stanford.edu ose të marrë pjesë në tërmeti tërheqëse Rrjetit për ndonjë qëllim.

QCN dhe Affiliates QCN sigurojë pjesëmarrësit me Software (‘Virtual Seismometer Network’ / ‘Quake Catcher Network’ / ‘QCN’) AS-IS dhe me të gjithë gabuar. Vizitorët dhe pjesëmarrësit pranojnë se QCN dhe QCN Affiliates nuk do të japë pamje me ndonjë mirëmbajtjen apo mbështetje për Software. Të Affiliates QCN dhe QCN bëjë asnjë përfaqësime që kanë dhe shtrihet asnjë garanci të çfarëdo lloji, qoftë shprehur apo të nënkuptuar. QCN dhe Affiliates QCN mohojmë shprehimor ose garanci të nënkuptuar të tregtimit, i palestër për një qëllim të caktuar, apo jo shkelje të. Quake-Catcher Rrjeti nuk është përgjegjës për asnjë dëmtim të drejtpërdrejtë ose të tërthortë në lidhje me përdorimin e Programeve.

Ndër të tjera, Stanford nuk është përgjegjës për:

 1. ndonjë dëm në kompjuter laptop, kompjuter desktop, prona personale, ose dëmtim të personave si pasojë e
  • përsëritëse hyrë në Accelerometer brendshme apo të jashtme duke përdorur software QCN,
  • Veprimet pjesëmarrës mund të marrë ndërsa manipulimin e Accelerometer dhe software shoqëruar,
  • Angazhimi në aktivitetet e përshkruara nga përmbajtjes online.
 2. çdo vuajtje për pjesëmarrës shkaktuar nga interpretimi i të dhënave Përshpejtim individuale ose grumbulluara shfaqet përmes Content QCN.
 3. çdo veprim, mosveprimet, Dëmet, apo lëndimet rezulton nga paraqitja palës së tretë ose riprodhimin e përmbajtjes QCN.
 4. çdo veprim, mosveprimet, Dëmet, apo lëndimet që rezultojnë nga accelerations mashtruese raportohet QCN lëshuar nga kompjuterat pjesëmarrëse.

Privacy Policy. Pjesëmarrësi kupton se jo-personale e të dhënave (Të dhënat nxitim) dhe metadata (p.sh., Vendndodhja sensor, Informacioni koha) mbledhura nga kompjuteri i tij / saj (dhe sensor lidhur) do të ndahet publikisht në internet. Duke marrë pjesë në Rrjetin tërmeti tërheqëse jeni dakord për të dhe për të konfirmuar që ju të kuptoni dispozitat dhe kushtet e përcaktuara në Politikën nga tërmeti tërheqëse rrjetit Fshehtësisë.

Të miturit. Ne nuk mbledhim ose të shpërndajë informacion në lidhje me moshën e vizitorëve (pjesëmarrësve dhe jo-pjesëmarrës ashtu) në çdo formë. Informacion privat për vizitorët e rinj dhe të rritur janë të mbrojtur njëlloj. QCN nuk do të tolerojë dhe as të mbajë ndonjë përmbajtje e cila tregon ndonjë Ad(s), Lidhje(s), ose Button Referimi(s) në çdo faqe QCN lidhur Web ose ndonjë web site QCN që përmban çdo pornografike, urrej-lidhur, i dhunshëm, ose përmbajtje të paligjshme. QCN nuk mund të ndalojë vizituar pjesëmarrësit nga përkohësisht duke shtuar përmbajtje të papërshtatshme për pjesëmarrës që lidhen me forma dhe forume, por do të përgjigjet dhe për të hequr të gjitha rastet e identifikuara të përmbajtje të tillë. Llogaritë që lidhen me gjenerimin e pornografike verifikuar, urrej-lidhur, i dhunshëm, Përmbajtja e paligjshme ose do të ndërpritet menjëherë.

Rezervimi i të Drejtave. Të gjitha Përmbajtja (duke përfshirë, pa kufizim, grafika, ikona, program, Kodet, dhe pamja e përgjithshme e Web site QCN dhe përmbajtjen) janë pronë e QCN. QCN nuk heq dorë nga ndonjë prej të drejtave të pronarit të saj në përmbajtjen, duke përfshirë, por jo kufizuar në, drejtat e autorit, marka tregtare, dhe të drejtat tjera të pronësisë intelektuale. Ky web site dhe përmbajtjen janë të destinuara vetëm për individ, jo-komerciale përdorimin e Web-site përdoruesve. Asnjë përdorues i këtij Web site mund të rishes, republish, shtyp, Shkarko, kopje, retransmit, ose shfaqin (nga përdorimi i një kuadër html ose ndryshe) çdo pjesë e këtij Web site, ose përmbajtjen, pa pëlqimin paraprak me shkrim të QCN, përveç atij të arsyeshme kopjimi apo shtypjen e përmbajtjeve për individ, jo-komerciale përdorim është e lejueshme kur lejohet me ligj.

Disponueshmëria e ndonjë Përmbajtja përmes kësaj web faqe nuk përbën një transferim të ndonjë drejtat e autorit, marka tregtare, ose të drejtat tjera të pronësisë intelektuale të QCN për çdo përdorues Web-site ose të ndonjë pale të tretë. Ky web site dhe përmbajtjen janë të mbrojtur nga SHBA. dhe ligjeve ndërkombëtare të drejtën e autorit, edhe si vepra individuale dhe si një përmbledhje. Ju nuk mund të fshini ndonjë drejtat e autorit ose njoftim të ngjashme nga çdo Përmbajtja keni marrë nga ky Web site.

Data Sharing. Përdoruesit përfundimtarë mund të shkarkoni, shtoj, dhe elektronike apo riprodhohet ndajnë metadata sizmike dhe / ose të dhënave sizmike waveform mbledhura nëpërmjet Rrjetit tërmeti tërheqëse nën kushtet vijuese:

 1. Përdorues në fund nuk do të blejnë apo shesin sizmike meta-dhënave dhe të dhënat waveform.
 2. Kur është e mundur, përdorues në fund do të njohë / referencën e Rrjetit tërmeti tërheqëse në çdo dhe të gjitha riprodhimet, botime, Prezantimet e realizuara nga të dhënat waveform tilla dhe / ose metadata. Citim duhet të jetë “ , E.S., J.F. Lawrence, C. , dhe R. Xhaketë, : Shkenca qytetar zgjeruar horizontet sizmike, Letra sizmike Research, 80, 26-30, 2009.”

Privacy Policy

:

Hyrje:

Ju falenderojmë për vizituën tuaj nga tërmeti tërheqëse rrjetit Web, qcn.stanford.edu. Ne e dimë vetësie është një çështje e rëndësishme për vizitorët tanë, dhe ne duam që ju të dini se QCN merr privacy seriozisht. Ju lutemi të marrë një minutë për të shqyrtuar privacy policy tonë qcn.stanford.edu, cila përshkruan llojet çfarë dhe kategoritë e informacionit personalisht identifikueshme dhe jo personalisht identifikueshme ne mbledhim nga vizitorëve në qcn.stanford.edu, qëllimet për të cilat ne i përdorim këtë informacion, dhe kategoritë e palëve të treta për të cilin dhe nën çfarë rrethanash ne zbulojë këtë informacion. Kjo politikë vlen vetëm për të informacionit të mbledhur nëpër qcn.stanford.edu dhe për qcn.stanford.edu përmes infrastrukturës Berkeley së Hapur për Computing Rrjetit (BOINC boinc.stanford.edu).

Mbledhja e informatave për qcn.stanford.edu:

Jo-Pjesëmarrës Viewer:

Kur vizitorët qasje qcn.stanford.edu, QCN mund të mbledhë automatikisht jo-të identifikueshme personalisht informacion rreth tyre, duke përfshirë, ndër të tjera, vizitorët lidhjet përdorin për të arritur në qcn.stanford.edu, domain dhe host nga të cilat vizitorëve të hyrë në internet, lloji i Web browser që vizitorët të përdorin, llojin e sistemit operativ në përdorim, IP adresat, dhe numri dhe frekuenca e vizitorëve të cilët vizitojnë faqet e ndryshme të faqes tonë.

Viewer pjesëmarrës:

Ne vetëm të mbledhë informacion personalisht të identifikueshme për vizitorët kur ata vullnetarisht ta dërgojë atë tek ne. Për shembull, ne kërkojmë për informacione, kur një vizitor regjistron për një llogari apo shërbim nëpërmjet qcn.stanford.edu. Ne gjithashtu kërkoj për emrin e një vizitor dhe adresën e-mail në qoftë se vizitori do të paraqesë një pyetje për ne nëpërmjet mesazh e-mail apo dëshirat për të link qcn.stanford.edu. Të gjithë vizitorët që krijojnë llogaritë janë pyetur për vendin dhe informacion postar kodit.

Vizitorët që marrin pjesë në blerjen sizmik online të dhënave nëpërmjet programit informatikë shpërndarë, BOINC (http://qcn.twgrid.org), mund të zgjedhë për të hyrë në vendndodhjen e tyre sensor (gjatësi dhe gjerësi) (unë) në një formular online web, (ii) automatikisht bazuar në IPAddress lookup me GeoIP, (iii) nëpërmjet një GoogleMap, ose (iv) nëpërmjet një internet lookup adresën Google butoni. Informacioni nga dy metodat e fundit domosdoshmërisht transferon informacion vendndodhjen dhe nga Google.com in English, por nuk do të transferojë ndonjë informacion tjetër lidhur me pyetjen. Nëse opsioni (iv) është përdorur, Informacioni adresa është shuar pasi forma është dorëzuar, dhe asnjë rekord është ruajtur. Saktësinë e lookup GeoIP transferon një adresë IP në Maxmind, dhe merr gjatësi gjerësi e përafërt dhe informacione. Pjesëmarrës vizituar mund të zgjedhë për të ndarë vendin e një vend të përafërt (me saktësi deri në rreth 0.1 në 1 km) apo vendndodhja e saktë kusht. Nuk është dhënë siguri se përdoruesi fund siguron një vend të saktë. Harta e sensor aktual, dhe në disa raste, Lokacionet e kaluara sensor janë ilustruar në vende të ndryshme online.

Mbledhja e informacionit nëpërmjet BOINC:

Faqe Online profilin gjenerohen automatikisht në informacion qcn.stanford.edu duke përdorur të mbledhura përmes BOINC. Një linjë të presë të dhënat faqe është krijuar për çdo pjesëmarrës në qcn.stanford.edu / sensor dhe qcn.stanford.edu / vazhdueshëm. Detaje