Hulumtim

Quake-Catcher Network është një iniciativë bashkëpunimi për zhvillimin e botës më të mëdha, kosto të ulët të fortë-mocion sizmike duke shfrytëzuar rrjetin e sensorë në dhe bashkangjitur në internet-lidhur kompjuterat. Nga kjo faqe ju mund të shfrytëzojnë të dhënat sizmike, marrin pjesë në zhvillimin QCN, Kërkesa sensorë sizmike për eksperiment tuaj,

Quake-Catcher Network është një rrjet hulumtim ndërtuar për të mbledhur të dhëna sizmike nga një grup fleksibël të sensorë sizmike të lidhura me ose të brendshëm në kompjuter të përbashkët. Të dhënave është lirisht në dispozicion për Shkarko

Quake-Catcher Network është një përpjekje bashkëpunuese, dhe si e tillë QCN inkurajon pjesëmarrjen aktive nga komuniteti i kërkuesve sizmike dhe zhvillimin e programeve të komunitetit. Kliko këtu për të mësuar më shumë. Ju mund të ndihmojnë në shumë mënyra që përfshin nga instalimi sensorë në K-12 klasa, hardware software apo zhvillimit, për të përdorur të dhëna për të demonstruar e shërbimeve të QCN.

Quake-Catcher Network është aktualisht në fazën e hetimit paraprak. Ne kemi qenë duke punuar shumë për të siguruar se nuk ka postblloqe në rrugën e zhvillimit QCN plotë. E mëposhtme janë vetëm disa nga mënyrat që ne kemi siguruar që QCN do të jetë një sukses:

 1. Një tre-vjeçar për të zhvilluar QCN është zhvilluar (ne jemi tashmë shumë muaj para afatit!).
 2. Algoritme paraprake për klientin- dhe server-side programet e kanë zhvilluar dhe testuar me të dhëna reale upload. Këto përfshijnë:
  1. Një. Koha të sakta me kohën protokoll rrjeti (NTP).
   B. Geotargeting (gjetjen e laptopë vende përmes TCP / IP adresat).
   C. Google Maps ndërfaqen e përdoruesit për vendndodhjen sensor.
   D. Screensavers të shumta me një sensor Viewer & Global Tërmeti Viewer.
   E. Metadata automatizuar të shpejtë me të dhënat e waveform upload pas.
 3. QCN blerë dhe instaluar një treshe server në Universitetin e Stanfordit në Qendrën për Tokës dhe Mjedisit Shkencave kompjuterike (CEES).
 4. QCN marrë fonde paraprake nga NSF për një fazë të kufizuar 12-mujore hetimin e QCN si shkencore dhe arsimit dhe mjet në terren.
 5. QCN identifikuar dhe bleu dy lloje të accelerometers USB për shpërndarje paraprake.
 6. QCN ka mbledhur të dhëna nga tërmeti shkaktoi dhe ngjarjet e njeriut.

Ka ende shumë të zhvillimit të nevojshme për Rrjeti Quake-Catcher. Ne jemi duke punuar në këto tipare aq shpejt të jetë e mundur.

 1. QCN do të integrojë më shumë lloje sensor duke përfshirë HP, Luginë, Wiimote, dhe Cell Phones, dhe më shumë.
 2. QCN do të zhvillojë zbulimin e ngjarjes më të sofistikuar dhe të shkaktojë algoritme shoqata për të trajtuar sasi të madhe të të dhënave të pritshme / të nevojshme.
 3. QCN do të zhvillojnë sistemet e shpërndarjes të dhënat për shpërndarjen në Sizmologët. Input është e nevojshme nga shkencëtarët tjerë si për atë që të dhënat e llojeve janë të dëshiruar (Ju lutem kontaktoni Jesse F. Lawrence.
 4. Instaloj 1,000+ Accelerometers USB në K-12 shkolla deri në korrik, 2009.
 5. Regjistro tërmetet sa më shumë të jetë e mundur!

 

Sukses afat-gjatë të Rrjetit Quake-Catcher do të vlerësohet se sa mirë QCN kryen detyrat e mëposhtme:

 1. Vlerësoni efektivitetin e rrjetit për zbulimin e tërmetit të shpejtë.
 2. Vlerësoni efektivitetin e rrjetit për të siguruar densitet të lartë të fortë-mocion dhënat waveform.
 3. Vlerësoni efektivitetin e rrjetit për të edukuar publikun në lidhje me tërmetet dhe rreziqet e tërmetit.