Mundësitë e zhvillimit

  1. Install QCN software në laptopë tuaj, nëse modeli laptop është aktualisht mbështetet nga QCN.
  2. Kërkesë një sensor USB dhe të instaloni në desktop.
  3. Inkurajimi K-12 mësuesve për të marrë pjesë në programin e subvencionuar USB sensor.
  4. Inkurajimi miqtë tuaj dhe të familjes për të marrë pjesë në rrjetin laptop apo desktop.
  5. Të ndihmuar në zbatimin e një sensorë të re. Më shumë informacion poshtë.
  6. Ndihmë QCN integruar në kohë reale të dhënave në një tronditje map-.
  7. Ndihmë QCN me të dhëna të arkivimit dhe të dhënat e shpërndarjes.
  8. Japin sugjerime dhe komente në lidhje ku QCN është pasuar dhe si QCN mund të përmirësojë. Nëse ka vend për të përmirësuar dhe ju mund të japin ndihmë në këtë fushë, QCN masë të madhe do appreciate it.
  9. Zhvillimi i një rrjeti rajonal QCN në qytetin tuaj në shtëpi. Puna me të tjerët për të bërë një rrjet të dendur në zonën tuaj.
  10. Koordinimi i një shpejtë Mobilizimi Program tronditje pas një tërmet i madh.

Llojet sensor: Quake-Catcher rrjetit mund të përdorni interfacing tuaj të ndihmojë me accelerometer-e pajisur elektronike në vijim.

   1. Sensore Laptop: Acer, Luginë, HP, Sony, & Toshiba
   2. Sensore Peripheral: STEVAL-MKI006V1 & Accel MotionNode
   3. Phones Cell: Symbian, iPhone
   4. Remote Controls: Wiimote

Gjuhë programimi: C . Nëse të interesuar për të ndihmuar, ju lutem shikoni QCN sensor Develpment Kit.

Vlerësoni mostrave: 50 mostra për sekondë. Marrja e mostrave duhet të jetë anti-aliased (në qoftë se mostrave nuk është tashmë anti-aliased nga shoferët / ndërfaqe, mbi-mostër, dhe mesatarja e mostrave për 0.02 Intervali i dytë).

Akse: Ne preferojnë 3 Akse kartezian:

    X: Majtas pozitive & E drejta negative
    Y: Kthehu pozitive & Front Negativ
    Z: Up pozitive & Negativ poshtë
   (Nëse aks nuk ekziston, pastaj japin zero)

Burime: Ne synojmë për të përdorur si fuqi CPU pak të jetë e mundur, duke zvogëluar konsumin e energjisë, konsum, dhe konkurrenca për burime konkurruese (në QCN ose jashtë). Perdorimi Ideal CPU < 2%. Kufiri maksimal CPU
Gama amplitudë: Ideal: +/- 2 g.
Rezoluta amplitudë: më mirë se: +/- 0.001 g.
Sisteme Operative: Windows XP, Windows Vista, Dritare 7, OS X
Pajtueshmëri: Accelerometer nuk duhet të ndërhyjë me miun ose tastiere kontrolleve.
Lidhje: USB (ideale amtare).